Samen onderwijs mooier kleuren

Over mij – Anne Reijrink

Dat alle kinderen worden gezien in hun (spel)behoeften en worden gehoord in de verhalen die zij hebben, vind ik enorm belangrijk. Als onderwijsadviseur ervaar ik dat hier nog veel kansen liggen. Zelf heb ik me als kind onvoldoende gezien gevoeld in het onderwijs. Op jonge leeftijd overleed mijn vader. Dit heeft een grote impact gehad op hoe ik me voelde maar ook op mijn vermogen om te kunnen leren. Uiteindelijk ben ik via omwegen gekomen bij wat ik wilde worden. Op mijn pad waren er gelukkig enkele mensen die wel zagen wat ik nodig had en wat ik kon. De tekst van het lied van Herman van Veen was heel erg van toepassing op mij en voelt voor mij als een lijflied.

Ook vanuit mijn rol als moeder van drie dochters in de leeftijd van 10, 12 en 14 jaar, ervaar ik dat goed in je vel zitten een voorwaarde is om tot ontwikkeling te komen. En ook dat er binnen het onderwijs ruimte moet zijn voor persoonlijke betekenissen en motieven om je als kind betrokken te voelen.

Daarnaast heb ik in al deze jaren mogen genieten van het spel dat onze kinderen speelden. Er zijn oneindig veel verhalen met de Playmobiel gespeeld!

Lees mijn ervaringen als moeder tijdens de lockdown, gepubliceerd in ZONE, tijdschrift voor ontwikkelingsgericht onderwijs.

Anne, de wereld is niet mooi maar jij kunt haar een beetje mooier kleuren. Anne, je hebt nog heel wat in je mars, maak je geen zorgen daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg.

(Bron:Herman van Veen)

Werkervaring

Na mijn studie aan de Pabo in Zwolle en de studie Orthopedagogiek in Nijmegen heb ik als orthopedagoog en onderwijskundige bij twee onderwijsbegeleidingsdiensten honderden klaslokalen gezien. Ik heb mee mogen denken en werken met heel veel leerkrachten om de onderwijspraktijk nog mooier te kleuren voor zowel het kind als de professional.

Met mijn achtergrond als leerkracht en ruim 20 jaar ervaring als onderwijsadviseur spreek ik de taal van de school en geef ik werkbare, realistische en handelingsgerichte adviezen. Tot 2014 werkte ik vanuit een onderwijsbegeleidingsdienst en sinds die tijd ben ik zelfstandig adviseur.

Certificering

  • Gecertificeerd trainer “Zin in Lezen” (2018)

  • Geregistreerd Beeldcoach ®  (2017)

  • Gecertificeerd LOOQIN trainer (2014)

  • Gecertificeerd Startblokkentrainer (2011)

CRKBO logo - Anne Reijrink Onderwijsadvies Anne Reijrink Onderwijsadvies is een CRKBO Gecertificeerde instelling

Als professional verbonden aan:

  • Bestuurslid van de OGO vereniging (www.ogo-vereniging.nl)
  • Partner van De Activiteit, landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs (www.de-activiteit.nl)
  • Lid van het trainersnetwerk Zin in lezen (www.zininlezen.com)

  • Lid van de Vereniging voor Taalspecialisten

  • Lid van het adviseursnetwerk voor Ervaringsgericht onderwijs

Meer weten?

Wil je verkennen hoe je samen met Anne het onderwijs mooier kan kleuren? Neem dan contact met Anne op.